Hej då Norge

Vid 17-tiden så åker jag hem till Sverige,som tur har jag med mig min ælskling. Tycker det ær så svårt att åka från Norge genom att sitta sjælv på en buss.
Som sagt så kommer inte Kim vara kvar de 14dagarna som jag ær på besøk i vår hemstad, men kan vara bra att  vara i från varanndra lite med.
Nær jag slutar senare idag så ska jag hem och packa det sista, kan sæga er att jag kommer ha glømt hælften,men sålænge min nya bikini ær med så tar jag mig långt. Før det ska ju tydligen bli strålande væder under den perioden jag har semester.
I går nær jag køpte bikinin så innsåg jag mer æn mest att jag verkligen inte æ i någon bikini form, men men håller ju på før fullt med vikten så.
Jag och Kim ska luncha i stan innan vi åker, hoppas jag får något gott =)

Ha det så bra så ses vi næsta gång på Svenskt bredband
Puss och Kram Elina

Torgny Melins

De spelar tydligen på statt på lördag när vi ska ut, så jaa det kan ju bli trevligt.

Snart slut på den hær arbetsdagen

Sitter just nu och funderar på hur helgen hemma i staden kommer bli, eller hela den veckan i alla fall.
Nu på  Lørdag blir det ørebro med mamma och bror,sedan vid 3 kommer min ælskade pinglor. Det ær då vi ska gøra staden osæker. Men den hær gången ska inte Mikaela bli dålig nær vi precis startat eller vakna dagen efter och sitta i mitt badkar halva dagen.
Fast ska hon gøra något av det så får hon gærna ta badkaret før då blir hon ju med ut och har kul på kvællen i alla fall.
Søndagen ær det morsdag så ska ta mig in till mamma då får se om vi kan åka upp till mormor och æta tårta eller något :)
Måndagen och Tisdagen en vecka senare har min syster bestæmmt att jag ska følja med henne och hennes klass till knapped (stavning?) och øvernatta dær.Så det kan bli spænande.
Sen kommer det bli en hel del att åka båt och sedan køra runt i pappas bil, har ju ingen bil sjælv så tar tillfællet nær jag væl kommer hem,før har kørt några gånger hær i Norge och det ær bara læskigt, de kør så hemskt hær.
Men om någon vill ge mig en bil i 20års present så tackar jag inte nej,før jag måste køpa mig en bil.


Ha en fortsatt trevligkvæll!
Puss och kram Elina

Dinkel vofflor och snart jobb

Idag blev det dinkel vofflor, som jag gjorde helt själv och jag kan säga er att de blev riktigt goda.
Ska nu hoppa in i duschen för vid halv 4 börjar jag jobba, ska jobba i både reseptionen och i mini sats idag. Jag hoppas verkligen att det inte kommer några barn, och om det nu måste göra det kan det väl vara lite äldre barn så man kan ligga och titta på film.

Nu ska jag titta klart på reba, sen funderar jag på om jag ska sola lite innan jobbet.
Det skulle vara riktigt skönt :)

Puss och kram Elina

Haft blogg torka...

Söndag -

Har inte haft så mycket att skriva eller egentligen så har det hänt en hel del dessa dagar, fast jag har bara inte haft orken att sitta här och skriva ett normalt inlägg.
Har städat och jobbbat den här helgen, och jag gjorde även marknads choklad i går. Och jag kan säga er att de blev verkligen toppen goda. Men fy skrutan så mycket socker det är i dem, så det får inte bli till en vana att göra dem.
Även färgat håret, blev ett litet att göra i Fredags. Blev ingen större skillnad utan la bara i en ljusbrung färg för att jämna till allt och främst för att få bort den där hemska utväxten som har en råttfärgande färg.

En vecka till av arbetande sedan blir det semester i två veckor från, arbete, norge, hushåll och pojkvän.
Det sist nämnda kommer bli svårt men jag har ju min telefon så vi kan ju alltid prata. Men det kan ju vara nyttigt att komma i från varanndra lite med. Och vad jag vet så kommer jag ha fullt upp under de två veckorna på hemmaplan.

Puss och kram Elina

God kväll...

Hemma igen efter en Sverige tripp, eller var hemma för länge sedan, men har hållt på och plockat här hemma så min första prio var inte att sätta mig här.
Men både frysen och kylen är nu propfulla, så nu behöver vi inte köpa någon mer mat på någon månad.
Hoppas ni har haft en trevlig dag och kväll. För mig väntar en dusch och sedan sängen.
Jobb kallar i morgon klockan halv 8, sedan har vi tvätt tid när jag väl kommer hem. Fast den här gången kommer det inte till och bli 9 maskiner precis kanske 4 stycken kan räcka ;)

Puss och kram Elina

Tandblekning och sängen

Har nu leggat här i 30minuter  och än har inte sömnen kommit. Och lite små värkar i tänderna har jag med, eftersom tandblekningen håller på att värka. Så ska väl ha det i ungefär 3timmar till.

Imorgon är via fria från jobb, så då bär det av till töksfors på en liten handlar tripp med Kims arbetskompis och hans tjej.
Får se om min älskade Mikaela jobbar, ska i alla fall gå förbi och titta om hon är där.
Gaaa, nu måste jag verkligen sova, så god natt på er alla så hörs vi i morgon.

Puss och kram Elina

Bytt gardiner

Japp nu har jag nyss kommit hem från jobbet, har inte ens fått av mig arbetskläderna. (Kan det vara för att jag tycker om dem så mycket, eller snarare att jag är för ivrrig i saker som ska fixas här hemma.)
Skiftat gardinerna från sovrummet och de sitter nu i vardagsrummet. Svarta blev det i vardagsrummet nu, riktigt snyggt faktiskt. De är lite genomskilniga så blev inget mörkare här inne för vi har ett väldigt ljust vardagsrum.
Så helt nöjd blev jag.

Nu ska jag plocka lite mer mer här hemma. Sedan blir det mos med kotleter som älsklingen har gjort och en bra film kan jag tänka mig att titta på :)

Puss och kram Elina

Hemma efter en dag på jobbet

Tisdag
Den här dagen har gått ganska så fort men har tillbringat många timmar på jobbet. För i morse så var jag så himla duktig och gick upp till jobbet och tränade innan jag började.
Så kom hem vid 20 tiden idag, så har ätit några vårrullar så nu väntar snart ett avsnitt av fruarna på tv:n sedan blir det ett avsnitt av gosip girl innan sängen kallar.
Ska lägga mig i tid idag har jag tänkt mig för i går kom jag inte i säng förän 1 tiden.
// ElinaTræning om 1timme

Jag och min ælskling ska træna om 1timme ungefær.
Ska bli riktigt skønt.

Hørs senare
// Elina

17maj

Söndag-
Ja jag kan säga er att det var mycket folk nere på karlJohan. Norges största gå gata.
Vi gick där i en timme sedan drog vi oss hem igen för att sätta oss på gräset och äta tonfisksallad och sedan blev det en film och jordgubbar med grädde. Blev så glad när 1liter endast kostade 20kronor. De brukar vara lika dyrra här som i Sverige.
Folkdräckten såg man på många människor denna dag. När jag såg alla människor så söta i sina klädder så fick det mig att tänka tillbacks på att jag själv har faktiskt en fast dock en svensk då :) Passar inte riktigt för den fick jag väl ha ett år anntar jag.
Bjuder på lite bilder :


Lovade er även att få en bild på våran nya soffa, så här kommer min skönhet:
 Lite suddig bild men det får ni stå ut med ;)

Ha en fortsatt trevlig kväll
Puss Elina

Ursäkta

Jag lever tydligen kvar sedan 2004


Nationaldagen ska bli röd dag

Sveriges nationaldag, den 6 juni, blir allmän helgdag från och med nästa år. Samtidigt upphör annandag pingst som allmän helgdag. Det föreslår regeringen i en proposition.

Att behålla annandag pingst som "röd dag" skulle enligt regeringens utredning kosta samhället uppemot 8,5 miljarder kronor per år i förlorad produktion.

http://www.sr.se/jamtland/nyheter/artikel.asp?artikel=483442


Norge vann i går

Och Alexander bjöd ner folk till gardemo där han skulle anlända klockan 11 på norges nationaldag.
Tror nästan han hade någon plan med det, vi får se.
Ska nu göra mig i ordning sedan bär det av till oslo slottet, och titta på hur norskarna firrar sin 17maj som är så stort här. Vi som inte ens har röd dag när det är våran nationaldag i Sverige.

Ha det så bra ska försöka ta med mig kameran
// Elina


Lördag och bränd

Skulle göra scons till frukost och när de väl var klara och dags att ta ut så bräner jag mig på fingrarna.
Så många tårar har kommit och jag har grymt ont.

Även väldigt svårt att skriva så hoppas ni får en trevlig lördag
Puss Elina

Äntligen fredag

Det är så himla skönt med helg nu, den här veckan har vart mycket lång tycker jag.

Saknar mina tjejer massor.
Gjorde ju idag fiskgratäng och jag kan säga er att den blev faktiskt super god. Lite för lite fisk bara men annars var allt i top, har ju aldrig tidigare gjort riktigt mos och det vart även det en höjdare.
Nu blir det duschen, har inte kommit in där än :) Haha.

// Elina

To do lista

To do lista en fredags dag:
- Træna (styrka och promenad hem)
- Borsta katten
- Stæda (Delat mellan mig och Kim)
- Gøra en helt egen fiskgratæng
- Bara slappa och njuta av en hærlig fredagas kvæll

Tycker ni inte att det låter trevligt før en fredag? Ni kanske har mærkt att mina fredagar brukar gå åt till att gøra det trevligt hemma.
Men det behøvs efter en hård arbetsvecka så vill man få det ordning och fint, tænda lite ljus och bara ha det mysigt dær hemma. Och doften av nystædat det kan væl inte bli bættre?
Men problemet ær med mig att tiden drar ivæg och om jag så bara ska stæda golven som endast brukar behøvas så blir det mycket mer att stæda som egentligen inte finns dær. Och så ær klockan helt pløtsligt 9 och talang har hållt på redan en timme då eller ær det så att det børjar klockan 9?
Nej jag har faktiskt ingen anning.

Puss och kram Elina


God kväll

Tänkte bara skriva några rader innan sängen kallar på mig.

Snart har en arbetsvecka gått, och jag kan säg att helgen är väldigt efterlängtad i mitt liv just nu.
17maj - Norges nationaldag är på söndag, alla brukar festa och så på lördagen men jag tänkte ta en kväll framför tv:n med melodifestivalen.
Fast på söndag blir det en tur till stan för att stå vid slottet och titta när det går något folktåg och lite sådana saker. sägs att det är en upplevelse som man måste på.
Nu ska jag krypa ner har en arbetsdag som börjar halv 8 i morgon, mycket tidigt för att vara mig.

// Elina

Miss my home in Sweden

Det kan jag verkligen säga att jag gör, eller jag har ju inget hem precis där men jag saknar alla runt omkring.
Men det är ju som jag skrev till mamma nyss att jag är där om 16dagar.

Har nyss duschat, och det var riktigt skönt. Så nu ska Kim göra biffar och jag kan säga er att han gör bland de godaste jag har ätit.
Ha nu en fortsatt trevlig kväll min kväll ska fortsätta vid tv:n om en liten stund.
// Elina

Svar till min ælskade mamma

Saknar dig med mamma så det gør ont i kroppen!
Men kommer hem snart om 16dagar ;)

God kväll

Jag har nog haft ont i huvudet hela dagen i dag. Verkligen jobbigt.
Men har såld 3stycken avtal idag, så jag är riktigt nöjd, nu ska jag göra mig lite och äta sedan blir det en dusch.
Fy skrutan vad det är tomt utan min älskling här hemma.

// Elina


God morgon

Kim har springit till tåget för att möta Sony på stationen om 1 timme, så de är hemma igen om 2 timmar.
Under den tiden ska jag plocka här hemma, just nu ser det ut som fan själv.

Hörs senare
// Elina

Männen som hatar kvinnor

Kan verkligen säga till er som inte redan har sett denna film, - Se den!
Den var så himla bra, det blev lite mycket för mig där ett tag så hade jag haft den hemma så hade jag stängt av den, men händerna hjälpte mig att dölja det som var jobbigt att se.
Den höll nog på i 2 timmar och 30minuter tror jag. Men mycket bra.
Nu väntar bort tagning av smink sedan blir det sängen.

God natt
// Elina

Hem kommern från staden

Nu har Kim och jag slaggit ihjäl tre timmar på stan, eller då var vi bara i ett varuhus.
Fick med mig massa saker hem, en morsdagpresent till Kims mamma, hon ska få den i morgon för jag är så dålig på att vara tyst och sedan kommer inte vi att vara i Norge på morsdag så då gör det ju inget om hon får den tidigare.
Så nu har jag bara min egen mamma att köpa en morsdagpresent till, men det är ju några veckor kvar så det hinns. Ska bara luska ut vad hon nu skulle vilja ha...

Köpte en massa mat, åå karamellpudding fick bli med i korgen och öl till Kim med såklart.
Köpte kattgodis som är bra för tänderna med och gav till marfil nyss både Kim och jag höll andan för att verkligen hoppas att han tyckte om dem, för de 2tidigare sakerna har ju inte precis vart någon hitt från hans sida.
Men dessa gick han smaskade i sig de 2första utan att ens tugga, så gott var det faktiskt :)
Så vi kan ju verkligen hoppas att det blir bättre med andedräckten fram över för nu luktar det soppbil ur munnen.
En sele med koppel köpte vi till honom med.
( Lisa vet vad du tycker om det ) Men här får vi välja om vi ska ha kvar honom eller inte, eftersom vi bor grannar med tåget.
Fast vi ska bara ha honom i den när vi sitter här ute på gräset. Så han kan få dofta på alla goa blommor som växer runt omkring.

Nej nu väntar snart bio och ni får inte se soffan just nu för det är alldeles för stökigt här inne.
Puss och kram Elina

Jag dör flera gånger om

Fast ändå så är det en lite små härlig upplevelse under tidens gång.
Håller på att vaxa mina ben, och det drar nog tamefan över allt men det kommer vara så värt det.
På visa ställen är det självklart lite kvar men det gör inget för det går ändå fortare att dra hyvlen över de små stråna än alla tillsammans.
Fast jag funderar på om jag nästa gång ska gå till en salong, vi får se vad allt leder till.

Ska göra klart allt det här nu och sedan hoppa in i duschen och springa till tåget för att handla mat. Funderar på om jag ska köra en rening utav kroppen nästa vecka. Vet inte riktigt hur det går till.
Tror det handlar mycket om att bara dricka, så att få i sig flyttande mat, då måste väl soppa hör till det va?
Någon som vet något om detta? Jag behöver hjälp.

Kram Elina

Snart IKEA ;)

Ær nu på min sista timme på jobbet, och jag kan sæga er att det ær så himla lugnt hær.
Kim kommer upp hit snart med, hade glømt att ta med nyckeln så han fick ta sig hit upp innan vi ska sætta oss på bussen till IKEA.
Tror nog ni kommer få se bilder på soffan idag. :)

// Elina


En bedårande söt tant

Min ena granntant var så himla söt i dag, hon skulle inte tvätta mer än 1 maskin så jag fick även ta hennes maskin.
Tror ni jag blev något glad?
Eftersom jag försov mig i morse så hade jag aldrig hunnit med all tvätt om inte denna guld tant hade erbjudit sin maskin till mig :)
Så nu håller jag på med min 5 eller 6 maskin och har nu kanske 2stycken maskiner kvar med mörktvätt.
Sen när alla handdukar är klara så ska jag ta mig en avnjutande dusch, ska göra lite blodpudding till mat i dag och det får även bli en matlåda med det till jobbet som väntar om några timmar.
Sen i kväll så ska ni få bilder på den nya soffan om jag inte kommer hem allt för sent från ikea, för i så fall får ni kanske vänta tills på Söndag, för i morgon Lördag så har jag nog allt för mycket att göra.
Nej nu väntar en ny laddning av tvätt, vet ni hur jobbigt det är när man måste gå fyra hus för att komma till sin tvättstuga? Jag kan verkligen säga er att nästa lägenhet ska innehålla en tvättmaskin och torktummlare.
Och vet ni vad jag har planer för om mindre än ett år då smäller det ;)

Kram Elina

Morgon tvättning har guld i mun

Oj så rolig jag var nu då!
Nej men min morgon började med att Kim utbrister Fan jag har glömt och ställa klockan, jaja du skulle bara ha vart på jobbet nu för 10minuter sedan.
Så bara att ringa och säga att han var där om en timme. Jag själv var försenad med tvätten så det var bara och springa bort till tvättstugan och börja tvätta. Så nu har jag i min andra tvättmaskin, himla skönt att få allt tvättat till helgen.
Våran nya soffa kom ju igår, tror ni det blev bra ? Japp alla tiders blev det, ser nu ut som vi har ett helt nytt hem.

I dag börjar jag klockan 15 och jobbar tills klockan 21, så då kommer älsklingen upp och håller mig sällskap, sen blir det en liten tripp till IKEA, hoppas att bussarna går som de ska!
Nej nu ska jag göra mig en smothe och skalla en morrot:) Mmms

Kram Elina

Bio på Lördag med älskling

Helt underbart, älsklingen och jag ska på bio på Lördag kväll och bara njuta av varanndra. <3 Och filmen självklart med, men jag anser att sällskapet är viktigast.
Vi ska se på män som hatar kvinnor eller vad den nu hette. 88 000 personer i oslo har sett den nu på loppet av 9veckor så det känns bara som ett måste att ha sett denna film. De jag har hört av sedan tidigare så ska den vara bra.
Någon av er som har sett den?

På Fredag blir det att stå i tvättstugan hela förmiddagen fram till klockan 2, sedan vid 3 så kallar jobb i reseptionen, slutar vid 9 och då ska jag och älsklingen till IKEA, tycker det är mysigt att gå där på kvällen då det inte är lika mycket folk som på dagen, för här i Oslo så har de öppet till 23.00, ni tror inte jag skrattade när vi åkte förbi IKEA i karlstad sist och det står stort passa på varje sista lördag i månaden då vi har långtids öppet ända till 21.00, okay?
23.00 här på vardagarna och 21.00 på lördagen.
Sen på Lördag så ska vi gå på stan och äta och mysa sedan senare på kvällen blir det att åka till majorstuas bio colosseum och se på film.
På Söndag morgon kommer Sony hit och ska vara här en vecka och prov jobba.

Nej nu vill jag ha helg och i morgon så kommer våran nya soffa, så då kommer ni få se hur den ser ut, så håll era ögon öppna efter 18 tiden.
Nu väntar tandborsten ett glas vatten och datorn i sängen på mig!
// Elina

En snabbis

Kom nyss hem från kursen so har hållt på hela dagen.
Så nu har jag bara bytt klädder och ska nu jag ta mig en promenad upp till jobbet och träna lite hade jag tänkt mig.
För ni vet väl att sommaren börjar närma sig med storm steg?

Nu blir det att gå iväg och när jag kommer hem så blir det att göra baguett och diska sedan väntar det ett andra avenyn avsnitt på mig ;)

Hörs senare
// Elina

Levering av soffa

Yes, på torsdag kväll kommer våran nya soffa hem.
Tror ni jag blir något glad just nu, jag är en sådan där kund som ringer och tjatar efter mina saker, jag tycker ju att det är all för lång tid att vänta på en soffa i 3veckor och när jag redan har betalat för den med.
Anledningen till att jag vill att den ska komma den här veckan är för att Kims kompis kommer hit på söndag och ska vara här en vecka och då vill inte jag att han ska behöva sova på en madras på golvet :)

Nu ska jag snart se en film och äta frukost. Idag väntas kurs så börjar vid 3 till 9 i kväll så vänta er inget inlägg mer idag. Eller vem vet jag kanske chokerar ;)

// Elina


Lång ledigheten närmar sitt slut

Och i morgon väntar mig en vanligt måndag med arbete, samtidigt som min älskade sambo kan vara hemma och ha en fortsatt ledig dag.
Idag har våran dag beståt av en smooti i sängen, sedan en promenad upp till jobbet för att träna. Sedan hade min älskade önskat sig köttfärsås och spageti så blev att stå i köket samt att fortsätta städa lägenheten. Så nu skiner den fint, nästan i alla hörn ;)
Har nu på kvällen eftermiddan leggat i soffan och tittat på 2stycken filmer som jag var på MIX och hyrrde förut.

// Elina

Stor städning

Jag går nog och plockar runt i hela lägenheten just nu.
Det behövs verkligen städas, och speciellt när solen är framme så ser vi all damm runt omkring oss eftersom vi har svarta möbler.
Fast jag kan säga er att jag just nu vill få in våran soffa, så jag får ordning på allt här hemma.

Nu står makaronpuddingen i ugnen och bubblar. Hoppas den blir lika god som den som min moster Iris gör, för det är bland det godaste jag vet. Nej nu måste den nog ut.

// Elina

Trevligt med ledighet

Kan säga er alla att denna ledighet sitter verkligen på sin plats.
Har gjort vofflor idag sedan var vi ute på gräsmatan med katten resten av eftermiddagen. Så får väl hoppas att man har fått lite färg på sig i alla fall.
Har tappat lite med det här med skrivandet på bloggen, har mycket runt omkring mig just nu. Både på jobbet och inom familjen och även inom min och Kims lilla "familj".
Så ni får helt enkelt stå ut med min frånvaro.

Så nu ska jag gå och lägga mig och sova, eller i alla fall lägga mig och kramas kanske kan bli en film med :)
// Elina

Snälla små drick nu inte ihjäl er bara för att det är valborgs helgen.

RSS 2.0