Det regnar

I dag regnar det i Oslo :(
Hørs senare
Elina Pettersson


Blogg Førbud

Jag får inte skriva något hær idag førutom nu nær jag tænker informera er att i dag ska jag komma hem till min kæra pojkvæn och bara umgås med honom.
Så i dag blir det pojkvæns tid, så feng shui uppdatering kommer i morgon i stællet! :P

Jag kan inte vara sämst

Allt har rullat på i dag, men kan säga er att jag är riktigt trött i huvudet och kroppen just nu.
Får mycket tjat från huvudkontoret på SATS nu om att vi måste ringa mer samt få säljet att öka nu under slutet av augusti.
Det här ska vara en riktigt guldmånad för träningsanlägningar men inte för SATS de har inte haft så här dåligt på de vet inte när senast.
Jag är i alla fall glad för att jag är inne på min sista vecka inom den här arbetsbranchen.
Snart blir det nya uppdrag och nya utfodringar och jag ska klara av det bäst av alla, som den tävlingsmänniskan jag är så klarar jag inte av att vara lika bra som alla andra.
Nej Elina Pettersson ska vara bäst!!!

Mer om Feng shui kommer i morgon så håll ut fortsätt att rensa, kommer gå in på mer om rensningens betydelse i morgon. Glöm nu inte att jag är inte expert på området men det är en av mina intressen :)

Elina Pettersson

Innledning

Feng shui är en österländsk inredningsmetod, som är flera 1000år gammal.
Grunlägandeiden om feng shui är att vårt liv och öde påverkas de energierna som finns i vår omgivning.
Man delar in Feng shui i olika element, dessa är:
Vatten
Eld
Trä
Metall

När en viss balans skapas via dessa element, upphör många oförklariga problem i livet. Vi får tex in mer lycka, mer självförtroende, mer pengar, mer jaa du vet nog själv vad som just är din svaga och starkare länk i livet.
Om man vill lära sig om feng shui så måste man för en stund glöma bort de tankebanorna som man alltid liver för. Och i stället se livet från helt nya ögon.

Det som är en börjande grund i Feng shui är att ha ordning i hemmet, ingen människa mår bra med för mycket stök runt omkring sig.
Så det som man ska börja med är att rensa i röran, släng allt som du först känner att du inte behöver och absolut inte tycker om. För har du massa saker runt omkring dig som du inte gillar tynger du ner dig själv hela tiden utan att du tänker på det. Som en bokhylla som du inte tycker om som du bara har för att förvara massa saker i tar du i stället bort den hyllan så måste du tänka om på de sakerna som står i den med, för i dit undermedvetna så finns alltid de där sakerna som du bara har för att ha i dit hem.
Gå igenom dit hem och tänk på varje sak tycker jag om denna sak? Har jag behov av denna sak? Älskar jag den hel hjärtat?
Detta får vara nog för i dag.

Kramar Elina

Snart jobb

Nu ska jag göra lite frukost och plocka med det sista innan det bär av till jobbet.
Tror ni jag känner för att sluta klockan 8 i kväll? Absolut INTE.

Ha en bra dag så hörs vi senare.
Puss och kram Elina

Städat och små tings plock kvar

Inom kort kommer ni få se på bilderna på lägenheten, nu när jag snart är nöjd med hur den ser ut.
Speciellt bra blev tv:n som nu hänger på våran väg. Älskar när allt är ordning och reda här hemma.

Har tänkt att min blogg ska gå lite i inredningenstecken snart med, speciellt med allt som har men feng shui att göra.
För min egen skull, och ni får gärna ta de av den kunskapen som jag har inom det =) Har läst en hel del under den senaste tiden om den sortens inredning, och förhoppningsvis får jag en bok nu i veckan om mer intressant.
Det som feng shui har för innebörd är att ge harmoni i hemmet, och för att du som person ska få rätt harmoni så behöver du ha visa färger och element på visa platser runt omkring i dit hem.
Kommer börja i morgon med lite ingående i detta, så det kommer även finnas en katogeri som hetter just Feng shui.

Uppdatering sker i morgon efter 21.00-tiden.
Puss och kram Elina

Besökande

God dagens allihopa =)

Mår bättre nu, men det är väl något jag borde göra efter 1 vecka att bara vara hemma.
Har vart och solat lite nu på dagen känner att jag behövde lite färg på kroppen. Nu ska det bli att plocka lite här hemma har skurning av golv och damsugning av soffa som gäller här denna söndags dag.
Svärmor kommer väl på lite fika här med om en stund också.

Till helgen kommer Kims två kompisar Basse och Doz och hälsar på, det blir väl en del festande för deras del.
Själv ska jag jobba på Lördagen sen gör jag min sista dag på SATS nästa måndag.
Det nya jobbet börjar jag den 2september så blir ledig på tisdagen, men behöver det för att fixa ordning med allt det nya som ska till.

Ha det bra =)
Puss och kram Elina

Min nya mobiltelefonMin nya kärlek, jag är inte så frälst i mobiltelefoner.
Kim har hela tiden tyckt att jag ska köpa mig någon mer märkvärdig. Bara för att han har en iphone.
Men den här pärlan för ca 1500kronor passade mig perfekt den var bara så himla Elina. Och sen är det väl plus i kanten att jag inte behöver använda min ipod mer för att det tydligen var en bra musiktelefon.
Nu är den i min hand och jag är nöjd.

Elina

Kläder

Ännu en liggande dag framför tv:n i dag. Börjar bli lite små trött på det nu.
Men mår 100gånger bättre i dag än på hela veckan.
Lönnen kommer in på kontot i morgon med, kan det bli bättre? Ska denna lönnen köpa mig nya kläder. För kan säga er att min garderob är verkligen klä tomt. =/ Det är bara så när man under ett halv år har gått med arbetsklädder så SATS tröjor och svarta byxor kan jag ju inte riktigt gå med på det nya jobbet =)

Ha en trevlig kväll
Kramar Elina


Jag lever... =)

Många värkar tycka att jag är dum som inte tar tag i mitt sjukande och tar reda på om det verkligen är gris sjukan. Men jag känner att jag inte behöver få det på något paper, jag är sjuk och jag tror själv att jag bara har en väldigt kraftig förkyllning.
Så, så länge jag känner att jag överlever och har lägget under kontrol så behöver ingen oroa sig, för det gör jag inte ens själv.
Jag har Kim hemma hela tiden och det känns mycket bra för mig, för han känner sig inte heller helt bra.
Febern börjar närma sig och jag börjar bli trött nu, så typiskt att feber helvetet börjar komma när sängen kallar, för jag vill kunna sova ordentligt om nätterna snart. I går låg jag med hur mycket täcken och dynga på mig som helst.
Blev efter en timme lika blöt som mökern ungefär, känner att jag även har dragit in så mycket snor så jag har ont i ena örat. Jaa som mamma brukar säga : Nu är du som ungarna på dagis!
Bara för att göra er klara för en sak så växer man inte i från allt här i världen och det är väl en menning som jag aldrig kommer växa i från att få höra.

Ha en trevlig kväll. Någon som vet om blåbär är bra för magen?
Har druckit en del blåbärssoppa så undrar om det kan vara den som satt gång min mage så jag inte kan hålla saker kvar i kroppen.

Kram Elina

Sjukskriven och blåbärs soppa

Hur vuxet låter inte det? Sitter här hemma i soffan som jag nog har gjort nästan hela dagen.
Både Kim och jag är sjukskrivna och inte får gå utanför dörren, så har bunkrat upp här hemma med blåbärs soppa och glass och allt som man ska ha när man är hemma och är sjuk.
Ringde till läkaren i dag för att få ett läkar intyg, de ville inte ha upp mig till min personliga läkare för att jag har många symptomer på svininflensan, så de skulle sända mig ett läkarintyg via posten. :(
Har inte mått så här dåligt på jag vet inte vad, men det är ju som en vanlig förkylning den ända skillnaden är väl att det gör ont i leder samt är lite svårt att andas.
Så får antagligen åka till jobbet nästa vecka, så tråkigt Maja hade sin sista dag på jobbet i dag för hon ska åka till Bali och kommer inte hem föräns i December, jag kommer sakna henne.

Nu ska jag ta lite mer blåbärs soppa och kryppa ner under täcket i soffan.
Kramar Elina

Back to Sweden

Gick upp klockan 06.40 i morse och trog till jobbet vid klockan 7 så jag kunde ta mig en tränings timme =)
Vilket blir hämskt skönt nu när vi snart ska sätta oss på bussen hem till Sverige.

Bussen till Karlskoga åker klockan 18.30 och vi kommer fram till Karlskoga 22.40. Nej nu ska jag packa det sista.
Puss och kram

Hörs igen på Svenskmark, kommer nog inte blogga så himla mycket i helgen.

Om moblering eller om möblering =)

Nu ska jag snart krypa ner i sängen ska bara fixa ordning på de sista sakerna här innan det är dags att ha en dejt med kudden.
Kim och jag har fått för oss att vi ska göra om lite här hemma, just nu är det vardagsrummet som ska få sig en liten make over, vi ska bytta plats på TV:n och datorn och där efter soffan.
Just nu står soffan nästan som den ska göra men måste bara läsa mig fram om min Feng shui i hemmet blir rätt med allt, viktigt att ha en bra balans här hemma, för att pengarna samt hälsan ska rulla på så som det ska. (ni får tro på det om ni vill)

Nu väntar plockningen här hemma.
Kramar Elina

Mamma kan du inte skälla lite på mig?

Vet inte om jag riktigt kan få ner alla mina tankar i bloggen just nu. Känns inte som mina tankar kan skrivas här heller känns lixom lite för privat för detta forum.

På Torsdag åker jag och Kim till Sverige hem till våra älskade trakter.
Men är ledsen att göra min kära kusin besviken med att inte gå ut den helgen, men har man inte vart hemma på 2månader och känner för att vara social med mitt gamla liv, saknar min hund och allt just nu.
Här om kvällen satt jag på toan och fälde några tårar över att jag längtade efter att mamma skälde på mig att jag hela tiden bytte handukar efter varje duschning och att tvålen som skulle räcka för en vanlig människa i dag och evigheter bara räcker för mig i 1 till 2 veckor.
Så blev några tårar i smygg när ingen såg varken katterna eller Kimsan.
Vist är det underbart att bo själva men vill inte längre bo så långt bort, vill kunna träffa mina föräldrar sådär spontant som det ska vara när man flyttat hem i från. Ska kunna gå till mamma en kväll och äta mat utan att behöva ha sagt det veckor innan utan bara för att jag har lust.
Nej blir nog att flytta hem om något år, får se vart det bär oss efter det här lägenhetskontraktet. Problemet är ju bara jobb, vill ju fortfarande kunna leva som jag gör i dag.

Ha en jätte bra kväll

Pusss Elina

Havs bad samt bröllop

Så himla skön dag har jag och min älskling haft i dag.
Vi lätt oss själva att sova ut rejält i dag vi kom inte upp från sängen föräns klockan var kvart i 12, tog oss en titt på tv:n samt åt lite frukost. Beslutade oss för att åka till havet med Stian och Cecillia.
Vi låg väl på klippor samt bada i havet hela eftermiddagen. Eller de andra dök fint ner i havet medans jag den badkrukan som jag är gick i till midjan och tyckte att jag sedan hade badat klart. Grillade lite kyckling och njöt av livet.
Mitt i allt så kommer det två båtar den första var stor och det gick av jätte mycket folk med himla fina kläder in i festlokalen som finns nere vid havet, lite senare kom det en annan båt med ett jätte fint bröllopspar, det såg så himla mysigt och vackert ut.
Lite senare slog det mig att jag tror jag och Kim var på bröllop för 1 år sedan den här helgen då min pappas tjejs syster gifte sig. =)

Nu ska jag fortsätta ligga och slöa i soffan, Maja vill att jag ska komma bort till Stema men känner inte alls för det då mina utslag i ansiktet kliar något fruktansvärt just nu.
Och grattis till Mikaela på hennes 20 års dag =) Hoppas hon får en trevlig kväll med Elin, önskar jag var med.

En annan lycklig dag i Mikaelas liv =)

Puss och kram

En ledig dag

Så himla skönt har det varit att bara kunnat vara hemma och pysslat här hemma. Fått några maskiner tvättade så nu ligger alla kläder inne i skåpena rena och fina.
Känner mig dock inte alls bra idag, fick inte upp mig själv från sängen föräns klockan hade närmat sig 12, och efter det blev det 2timmars liggande framför tv:n för en jag verkligen orkade ta taf i mitt liv.
Slog i gång en tvättmaskin och tog mig en promenad upp till jobbet för att bara ringa 2 samtal. Solen låg väl som högst på himelen då och sedan dess har jag haft en kraftig huvudvärk pimplar just nu i mig mycket vatten för att kunna känna mig bra så jag kan ta mig till jobbet i morgon, fast svetten den riner så funderar på att ta tempen på mig.
Det är antagligen inte svinkoppor jag heller har i ansiktet, för i morgon har jag hållt på med pencelinet i 10 dagar och jag blev bara lite bättre men uttslagen är fortfarande där och stora. :(
Blir att ringa läkaren på måndag om de inte är bättre, fan det har jag ju råd med? Inte alls...

Nej tempen kallar sedan duschen och sängen är slut målet för denna kväll.
Kramar Elina

Ingen NAV før min del

Efter 1 och halv timmes intervjuv med en så himla trevlig Svensk. Så blev hon min nya chef.
Hon berættade før mig på en gång att jobbet blev mitt.
Ni tror inte jag blev glad? Ær van med att de ringer upp en och berættar hur det kommer bli med jobbet. Men hon sa rakt ut att hon ville se mig den 2september klockan 9, då jag får min upplæring om hur systemena funkar och så.
Ska bli så skønt att sluta på det ena och sedan ha en dag att ladda om før sedan børja på ett nytt.
Haha, NAV kan hoppas upp och ge sina bidrag till någon annan arbetsbefriad jobb hær i Norge. Før jag kommer inte behøva deras pengar :) Nav ær som arbetsførmedlingen och de ær fler under det namnet dær man får pengar i från om man behøver barnbidrag och andra bidrag.

Pratade æven med Emma min nya chef om att jag och -kim hade planer på att åka till Vietnamn i februari och det var inga problem då jag kan jobba in massa timmar om jag vill samt att vi får ledigt 1vecka vid jul en vid påsk och 3 veckor i sommar (næsta alltså) Fasen det blir ju som att børja skolan igen, med alla dessa ledighetsdagar.
Just nu har en stor sten fallit från mitt hjærta.

Kram Elina


Önska mig lycka till

Nu om 1timme så går tåget till Lilleström och det kommer jag att sitta på.
För det är i dag som jag har en arbets intervjuv på smart 1, hoppas hon som jag kommer träffa tycker att jag verkar vara bra för tjänsten annars är det bara att börjar leta igen. Och är fallet så, så kommer jag få lite små panik.

Ha en trevlig dag skriver lite senare om hur det gick.
Nu ska jag göra mig klar.
// Elina

När hjärtat säger till då får hjärnan säga vad den vill...

Har nyss kommit hem från Kims mamma har hjälpt henne att packa lite innför hennes flytt om mindre än 2veckor.
Då vi inte är här när hon väl ska flytta så kan vi lika gärna hjälpa henne och förbereda allt.
För helgen den 14 så åker min älskling till Sverige, eller vi åker den 13 på kvällen. Längtar faktiskt efter att bara andas in Karlskoga/Degerfors luften. Tänk så larvig man blir när man inte längre bor där.
Fast vet ni vad? Det kommer alltid vara mitt hem.

Som jag har sagt tidigare så är Norge en upplevelse som jag och Kim har valt att uppleva och här kommer vi att vara tills vi känner att det är dags att bli en till i familjen eller kanske tidigare när vi känner att vi längtar hem och vi vet att vi kan få oss två ordentliga jobb där. Då kan jag lova er att flyttbilen går i det snabbaste tillbacks.
Om vi pratar om upplevelser så har mycket med det att göra med jobb med, man vill ha olika utmaningar och testa på nya ting även i den vardagen.
Jag hatar när jag behöver stå kvar på ett och samma ställe hella tiden, i mitt liv måste saker hända.
Detta är en av anledningarna till att jag nu söker mig ett nytt arbete, men jag vet att allt handlar om trivsel att när jag väl trivs så kommer jag inte behöva allt det där nya i livet hela tiden.
Det är något som min farmor nästan jämt säger till mig när vi ses. ( Hon har säkert rätt i det med )
Ha en fortsatt trevlig kväll.

Elina

Lite ljus i alla fall

Regnet det bara hævde ner från himlen nær jag skulle åka till jobbet i morse.
Men jag log i alla fall nær jag væl kom till spegeln så såg jag æntligen en bættring på mina utslag i ansiktet.
Ær det før pencelinet jag æter eller kan det vara før min långa 30minuters dusch igår eftermiddag.

I morgon skulle jag vara ledig men det blev bort tagget då det var en som var sjuk.
Orkar inte bråka om en sådan sak, vill bara få min sista månad klar nu.
Før det ær just vad det ær jag har sagt upp mig från SATS, och i morgon så bær det av till Lillestrøm før att gå på intervjuv.
Har faktiskt vart på några sycken den sista månaden, fått tackat nej till 2 jobb før att jag valde att vara kvar hær Augusti ut.
Men min linje inom arbete fortsætter mot Sælj delen, men jag vill inte længre jobba sena kvællar som jag nu før tiden gør.
Skriver mer i kvæll kring detta med jobb.

Elina

RSS 2.0